Ontdek het echte geheim hoe “The Secret” nu ook bij jou werkt

The secret en the law of attration

Misschien heb je de film ‘The Secret’ wel eens gezien of het boek gelezen. Dit (te Amerikaanse) concept is gebaseerd op het kwantumfysica principe en gaat ervan uit dat je al je dromen kunt manifesteren als je positief denkt. Je droombaan, een miljoen, je perfecte partner. Wees duidelijk, visualiseer het en  vraag het universum in plaats van Sinterklaas of ie naar je verlanglijstje kijkt en je cadeautje brengt. Ziezo, the law of attraction in een  notentendop. Klaar is Kees.

Kwantumfysiewah? Hoor ik je denken..Bri66T_CMAEdeCS.okay dan hier een kort stukje Kwantumfysica voor Dummies.

De kwantumfysica theorie onderzoekt en beschrijft het gedrag van  deeltjes die zo klein zijn dat de wetten van Newton niet meer op gaan. Zo blijkt dat alle materie dus moleculen en zelfs de kernen van atomen uit lege ruimtes bestaan. Onder bepaalde omstandigheden gedraagt datgene wat hiervan overblijft zich als golven, oftewel energie. Uiteindelijk is alles wat we waarnemen een vastere vorm van energie die in beweging oftewel in trilling is. Alles in de kosmos bestaat uit trilling.

 

 

Ben jij je gedachten?

Ook gedachten hebben een eigen trilling en hebben invloed op jouw energieveld. Gedachten en gevoelens zoals liefde, positiviteit, empathie hebben een hogere trilling en trekken soortgelijke omstandigheden aan.

Andersom kan ook.

Angst, boosheid, jaloezie zijn hebben een lagere trilling en hebben ook invloed op jouw energieveld. Je ken het wel; Je staat op met het ‘verkeerde been’ en werkelijk alles loopt die dag in de soep.

Dus denk lekker positief en dan zijn we er…toch?

Het grootse probleem bij manifestatie is dat heel veel gedachten onbewust plaatsvinden. Onze gedachten zijn net een grijs gedraaide CD in ons hoofd  maar die we eigenlijk niet meer eens echt horen. Het is de achtergrondmuziek waarop wij onze werkelijkheid beoordelen. Zoals Eckhart Tolle altijd mooi zegt: je bent je gaan identificeren met je gedachten. Je gelooft dus elke gedachte die je hebt en ze zijn een deel van jouw waarheid geworden. Ik vertel ook vaak aan mijn cliënten; “Je BENT niet je gedachten, je HEBT gedachten”. Dat relativeert lekker.

De meeste gedachten zijn bepaalde patronen die je hebt ontwikkeld in je jeugd of zelfs vorige levens en die jouw hebben geholpen te overleven. Ook kunnen er veel onverwerkte emoties en blokkades in jouw systeem zitten. Neem daarbij de onbewust belemmerende overtuigingen die het grootste gedeelte van de mensheid met zich meedraagt. Dit alles is gebaseerd op angst en is het perfecte verdedigings mechanisme om met teleurstellingen om te gaan. Een paar voorbeelden;

“Ik kan het niet”.

“Ik verdien het niet”.

“Het gaat toch nooit gebeuren”.

Ik spreek uit eigen ervaring want ik jarenlang heb ik me vastgeklampt aan deze gedachten. Het scheelde me heel veel teleurstelling, ik was tenslotte altijd op het ergste voorbereid….herkenbaar?

Het voordeel van deze gedachten is dat je in je heerlijke pluche comfortzone blijft waar je niet op je bek kunt gaan en dat geeft toch een soort rust. Altijd nog beter dan wel ergens voor gaan en dat het dan echt niet lukt. Want dan ben je pas echt een loser! Een typisch voorbeeld waarom saboterend gedrag altijd iets oplevert. Uiteraard bereik je dan ook niet wat je wel wil in het leven, maar de mensch heeft van nature de gewoonte om angst zoveel mogelijk te omzeilen.

Niet voor watjes!

Dus als jij het idee hebt dat jij je doelen wel wil manifesteren maar het ondanks gevisualiseer nog niet lukt zul je de mouwen moeten opstropen en aan de slag moeten met jezelf. Mind your step, dit is niet voor watjes! Je zal verantwoordelijkheid moeten nemen voor jouw toekomst. Maar ook jouw saboterende gedrag moeten onderzoeken. Pijn, verdriet en angst aangaan.

Zodra jouw blokkades geheeld worden wordt je vrij. Jouw trilling veranderd, doordat er meer plek is voor liefde voor jezelf. Je voelt nu ook dat jij het beste verdient. Die intentie zorgt ervoor dat je ook echt aantrekt wat je nodig hebt.. Dan kun jij echt al je dromen bereiken!

Het begint altijd bij het bewustwording van jouw gedachten. Alles wat jouw lichamelijke en mentale tempo verlaagt heeft een positieve bijdrage aan bewustwording. Mindfulness, meditatie,yoga ademhalingsoefeningen, kies wat voor jou goed is. Uit de automatische piloot stappen is het geheim om  te manifesteren wat jij wil in het leven. Want hoe kun jij je gedachten beïnvloeden als je eigenlijk niet weet wat je denkt? Daarna is het belangrijk om jouw doelen zo helder mogelijk te krijgen…maar dat is weer een andere blog.

Elk moment van de dag heb je de gelegenheid om jouw trilling te verhogen door je bewust te worden van hoe je je voelt of wat je denkt en daar een positief gevoel of gedachte voor te kiezen. Wees niet boos als het niet meteen allemaal lukt, juist mildheid en liefde voor jezelf zorgen ervoor dat jouw energieveld nog meer positiviteit aantrekt!

Stel je open om te ontvangen en zie wat voor kleine wonderen in jouw leven mogen gebeuren.

Liefs Safiya

Write a comment