Van stresskip naar ZEN-master

Weg met stress!

Dit is mijn eerste blogpost, en dat vind ik superspannend..

Maar ik doe het toch…Want ik heb een missie op deze wereld: WEG MET STRESS!

Vaak is het moeilijk om stressklachten te herkennen en het is mijn missie jou een stukje bewuster te maken van het belang van ECHTE ontspanning…

Ironisch genoeg was ik vroeger de allergrootste stresskip allertijden, yes me! Misschien is het leuk om te beginnen met een annekdote over mezelf.

Al 2 jaar liep ik rond met bekende stressymptomen zoals chronische nek en schouderklachten maagpijn, duizeligheid, hoofdpijn, piekeren en darmklachten. Jammergenoeg had ik geen idee hoe erg mijn stresslevel was, ik dacht dat het erbij hoorde! Osteopaat, en fysio leken alleen maar tijdelijk te helpen. Elke dag verging ik van de pijn maar ach opstaan en weer doorgaan!

 

Het zit tussen je oren, en bedankt!

Op een dag kreeg ik ondanks mijn stressvolle, overactieve brein een ingeving: Ooit was mij verteld tijdens een magnetiseer cursus dat mijn nekpijn psychosomatisch was…oftewel, het zit tussen je oren. Niet wat je wil horen natuurlijk, een echte kwaal is vaak op de een of andere manier fijner om te hebben, want dit voelt alsof het je eigen schuld is. Alleen er is geen pilletje voor, superfijn.

Toen ik ontdekte dat er ook een psychosomatische fysiotherapeut bestond hoopte ik met hem de ware reden van mijn stijve nek en schouders te achterhalen. Eenmaal aangekomen met hoge verwachtingen keek ik helemaal uit naar het verlossende kraak of masseer moment, maar deze meneer zei; “Ik ga je niet eens aanraken, het ligt namelijk aan je ademhaling”. Je ademt verkeerd en daarom gebruik je al je hulpspieren teveel, dat veroorzaakt pijn”. Ik kreeg ademhalingsoefeningen mee en kon over 2 weken terugkomen. In eerste instantie teleurgesteld  deed ik deze simSeminyak (05)pele oefeningen ongeveer 10 minuten per dag.

En ongelooflijk maar na 2 paar weken waren de klachten zo goed als verdwenen! Wauw, wat een eye opener! Ik was er echt ondersteboven van…wat was er nog meer te ontdekken op dit gebied?

En zo begon ik aan de Holistisch Coach opleiding waar NLP, ontspanning, en ademhaling centraal stond. Ik heb daar geleerd hoe je leven transformeert door simpele oefeningen te doen. En ik hoop iedereen hier nu mee te kunnen inspireren! Zo is dus ook de relaxercize les ontstaan die ik elke week geef. Ik zie in dat uurtje echt de spanning van mensen afglijden, om maar aan te geven hoeveel stress we dus eigenlijk ONBEWUST hebben ja…en daar ligt het gevaar.

 

Gun jij zezelf 10 minuten per dag?

Het valt me op hoeveel mensen zichzelf geen 10 minuten per dag gunnen om even op te laden. We vragen steeds meer van onszelf terwijl we allerlei stressklachten voor lief nemen. De volgende keer zal ik nog meer ingaan in hoe je stressklachten kunt herkennen.

De voordelen van ontspanning

Wat zou het je op kunnen leveren als je die 10 of 20 minuten per dag voor jezelf zou nemen om even alleen bezig te zijn met jezelf, je ademhaling of het observeren van gedachten oftewel meditatie?

-Meer innerlijke rust en een tevreden gevoel

-Veel positieve gedachten!

-Meer energie en een beter humeur

-Je geniet veel vaker van kleine geluksmomenten

-Je reageert rustiger in moeilijke situaties.

-Vermindering van chronische pijnklachten.

Kortom je geniet meer en het leven wordt veel leuker! Zo zie je maar wat een kleine investering in jezelf kan opleveren. Natuurlijk kun je niet altijd ontspannen zijn en hoort stress bij het leven. Ook ik ben helaas nog steeds geen verlichte ZEN-master;-). Maar ik weet nu wel veel beter wanneer ik stress heb en wat ik er tegen kan doen. En ik voel me nu grotendeels relaxed, ondanks een drukke agenda! 

Wil jij GRATIS tips voor een relaxter leven? Meld je dan aan op  http://www.soulpowercoaching.nl

Ik wens jullie een super relaxte week!

Liefs Safiya

 

 

 

Write a comment