Werkwijze

De werkwijze van Soulpower Coaching is Holistisch en ziet lichaam en geest als een.
De technieken hebben een positieve invloed op het psychische, emotionele, energetische en fysieke aspect.

De voordelen van een holistische werkwijze:

  • Door al jouw zintuigen te gebruiken vind er sneller een bewustwordings proces plaats
  • Oude pijn en blokkades worden door jouw lichaam herkent, geheeld en losgelaten.
  • Door contact te maken met je lichaam kom je meteen in het huidige moment.
  • Je leert om op je intuïtie te vertrouwen en grenzen te bewaken.
pexels-photo-26419

NLP

Neuro Luinguistisch Programmeren is een techniek die veelal in de Psychotherapie wordt gebruikt. Het uitgangspunt is dat al jouw gedrag wordt bepaald door een bepaald patroon wat zich in je hersens heeft vastgezet. Hierdoor reageer je vaak onbewust en op dezelfde manier op situaties. Door NLP oefeningen word je je bewust van de “snelweg” die inmiddels ontstaan is en leer je een ander pad te kiezen. Dit nieuwe pad, in het begin een kronkelweg, wordt jouw nieuwe snelweg. Hierdoor breek je met oude gedragspatronen en ben je in staat bewust gedrag te kiezen die je wel dient.

Ademhaling en ontspanningsoefeningen

De ademhaling staat direct in contact met onze hersenen. Hoe sneller de ademhaling, hoe sneller onze gedachten. Velen van ons hebben onbewust een verkeerd ademhalings patroon waardoor er teveel adrenaline word aangemaakt. Er zijn 50 symptomen die kunnen ontstaan door een verkeerde ademhaling! Check de ademhalingstest hier en ontdek welke klachten jij nu wellicht hebt door deze oorzaak. Door oefeningen die je bewust maken van je ademhaling en lichaam daalt je adrenaline level en ervaar je meteen meer rust in het hoofd. Door in stressvolle situaties je ademhaling te veranderen kun je direct ontspannen. Je ontvangt hiervoor ingesproken MP3 bestanden die je hierbij ondersteunen.

Mindfulness

Mindfulness is en techniek waardoor je beter kunt observeren en waarnemen wat er intern bij jouw speelt. Omdat bijna elke reactie op een situatie automatisch plaatsvindt is het moeilijk om te zien wat er daadwerkelijk speelt. Door mindful aanwezig te zijn neem je afstand van de situatie, voel je wat er in je gebeurd zonder daar direct een oordeel aan te geven. Dit brengt meer ruimte in jezelf, rust en stelt je in staat op een andere manier te reageren. Je ontvangt hiervoor ingesproken MP3 bestanden die je hierbij ondersteunen.

Lichaamsgericht Coachen

Als kind zijn we niet in staat om moeilijke situaties emotioneel te begrijpen of te verwerken. Hierdoor worden emoties in ons lichaam opgeslagen waardoor fysieke als emotionele klachten kunnen ontstaan. Deze emotionele blokkades zijn van grote invloed op ons ons innerlijk welbevinden. Het onderdrukken van negatieve emoties zorgt er namelijk ook voor dat de positieve emoties onderdrukt worden. Door middel van het lichaam in te zetten kunnen oude blokkades geheeld worden en stroomt de energie weer vrij door.

Wandelcoaching

Wandelcoaching is een lichamelijke en geestelijke verfrissende ervaring. Door in beweging te zijn in de buitenlucht maak je automatisch serotonine aan. Ook word je brein door je fysiek te bewegen automatisch sneller in beweging gebracht. Er word gebruik gemaakt van metaforen uit de natuur en dit heeft en dynamisch effect op de coaching sessie.

Visualisatie

Onze hersenen maken geen onderscheid tussen en daadwerkelijke fysieke gebeurtenis of een voorstelling die we maken. Dit effect word op positieve wijze ingezet tijdens de coaching sessies. Door positieve visualisaties ervaart men direct een gelukkig en ontspannen gevoel.