Yes, Ik kom uit de spirituele kast vandaag and I love it!

Ik ga vandaag met de billen bloot. Yup. Het word tijd dat ik laat zien waar ik voor sta. Met de kans dat iemand mij unfriend van Facebook maar so be it. Ik wil laten zien dat spiritualiteit niet eng of vaag is en ook voor de down-to-earth people een tool kan zijn naar meer voldoening, innerlijke rust en geluk.

Het heeft mij ontzettend veel gebracht en ik hoop dat ik de middenweg kan bieden tussen alle gedreven, ambitieuze perfectionisten en de Dalai Lama, Yogi’s en Buddha’s.

Even voorstellen aan het universum

Sinds een tijdje durf ik te vertrouwen op het universum en man dat voelt goed! Het is begonnen toen ik mijn baan dreigde te verliezen. Normaal had ik me ontzettend druk gemaakt maar ik voelde dat ik dit aan het universum moest overlaten. I know, klinkt fucking zweverig en misschien denk je nu, afknapper!. Ik raad je toch aan nog heel even verder te lezen, you never know;-)

Sinds dat besluit zijn er zoveel prachtige dingen op mijn pad gekomen dat is ongelooflijk. Dingen die ik zelf nooit had kunnen bedenken met mijn controlefreakmind. Dames en heren mag ik jullie voorstellen aan iets groters dan wijzelf: Het Universum.

Hoe meer ik meevaar met de stroom van het leven hoe meer “cadeautjes” het universum mij brengt. Elke dag overkomen me de meest bizarre toevalligheden die niet toevallig zijn. Synchroniteiten. Precies het juiste boek, persoon, inzicht, cursus, quote, geld, of wat ik ook nodig heb verschijnt op het juiste moment. Tekens die erop wijzen dat ik op mijn pad zit. Het leven ontvouwt zich steeds meer vanzelf. En het mooie daarvan is dat je steeds meer kunt loslaten. Ook als er iets gebeurd wat minder leuk lijkt. Minder bezig bent met; Wat wil ik? Maar wat wil het universum van mij? Met een mooi woord: Overgave.

Oke, oke, dat gaat voor sommigen nog iets te ver. Het voelt ook naakt, alsof ik uit een “spirituele kast” kom ofzo.  Veel mensen zijn bang dat spiritualiteit iets met astrolijn bellende en zeewier etende hippies te maken heeft. Terwijl spiritualiteit juist heel down to earth is, laat het me uitleggen. Onze maatschappij leeft 90% in zijn hoofd. De meeste gedachten in jouw hoofd spelen zich af in de toekomst of verleden. Ga maar even na waar jij het afgelopen uur aan gedacht hebt. En?

In het hier-en-nu zijn en vertrouwen

Door steeds meer te durven vertrouwen op het universum hoef jij niet constant bezig te zijn met de mogelijke uitkomst van een situatie. Voor de ziel bestaat er namelijk geen goed of fout. Die wil gewoon leren en alles is een ervaring. Kijk eens even terug op je leven en welke ervaring is er nu eigenlijk echt slecht geweest? Juist de moeilijkste lessen brengen de meeste groei. En dat is waarom je hier bent, om te leren. Hoe kun je leren als alles altijd makkelijk is? Hoe sneller je de moeilijke momenten kunt omarmen hoe minder je er over hoeft na te denken. Juist het opgeven van die weerstand en controle zorgt voor aanwezigheid in het hier-en -nu. Dus meer innerlijke rust.

Klikt dat niet relaxed? Kun jij eindelijk ook eens ECHT van je vakantie of etentje genieten. Dit is namelijk het probleem waar wij allemaal mee worstelen. Nooit aanwezig zijn. In materiële zin alles hebben en niet kunnen genieten. Nooit genoeg hebben. Ons lichaam eet het lekkerste biefstuk van een gemasseerde koe in ons favoriete restaurant maar ons hoofd is de vergadering van morgen al aan het voorbereiden

Dat betekend niet dat je nooit meer met je luie ….van de bank hoeft te komen trouwens. En doelen stellen zijn absoluut belangrijk. Maar dat je handelt vanuit vertrouwen in plaats van angst. En dat je ook kunt genieten van alle lessen onderweg er naartoe. Uiteindelijk leef je dan veel minder in je hoofd en ben je hier-en-nu. Sta je met beide benen stevig op de grond. Het ultieme down-to-earth zijn.

Zo. I’ve said it. Ik ben spiritueel, and I love it!

Liefs Safiya

 

Comments 2

 1. Wendy Post
  juli 30, 2016

  Ga zo door met het inspireren van mensen Safiya! I love it to 🙂

  1. Soulpower
   augustus 1, 2016

   Dankjewel Wendy voor je support!

Write a comment